16 Kasım 2013 Cumartesi

FUAR DENİRSE AKLA NE GELİR

Çocukluğumda fuar gezmelerini çok severdim. Her standtan alınan ufak bir hediye, tadımlık yiyecekler ,benim için tam bir panayır alanı. Ne kadar küçükse o kadar gıcık olurdum. Babamın standlarda durup konuşması , yine eziyetlerden bir tanesiydi benim için, çünkü merak ederdim geri kalanı.

İlk defa bir fuar hazırlığına katıldım. Başından sonuna kadar. Zaten bir aile şirketi olduğumuzu birçoğunuz biliyor. Şimdi ise ev tekstili ve dekorasyon işine girdik, tanıtım yapma amacı ile de fuara katılalım dedik. Dedik ve....

Belki çok güzel tepkiler aldık , belki çok tanıtım yaptık , ama ben çocuk fuarımda değildim artık. Sevecenlikten uzak , dağıttığımız küçük hediyelere , bunu çöp bile yapmam bu da ne böyle diyenler , her turdan sonra gözünü o hediyelere dikmiş, bi dane daaa , gelinime götürüvecem diyenler , indirimli ürünlere , ayol biz bunları İstanbul'dan daha ucuza alıyoruz, siz bu fiyatlara naptınız böyle diyenler hat safhadaydı.

Birazdan fotoğraflarını yükleyeceğim rafları talan edenler, buna da bakayım ,bunu da elleyeyim, bunu da aç, görmek istiyorum deyip , bir parça mal almayanlar da vardı sevgili ziyaretçilerin arasında.

Kısacası mağazacılık, daha doğrusu tezgahtarlık zor işmiş. Önceden bu tezgahtarların suratı neden asık olur bu kadar derdim, şimdi daha iyi anlıyorum sebebini. Komplekslerini üzerimizde eskiten insan kalabalığındanmış meğer.

Eğlenceli tarafları da vardı, yok değildi. Sadece negatif taraflara biraz daha dikkat kesildiğimden olsa gerek , gözlemlerin hep bu konulara ağırlık vermiş :)

Peki size soruyorum o halde , fuar denirse akla ne gelir ?








7 yorum:

Nesrin dedi ki...

Benim 5 . fuarım oluyor :) Bu enteresan insanlara alıştım artık :) ilk fuar zamanımda bir kaç tip kadınla kavga edebilrdim yani :))
Fuar diyince aklıma o şarışın kadın geliyor hahahah :))
Fuar denince bilgi geliyor aklıma bilmediğim görmediğim bazı şeyleri öğrenmiş oluyorum :)

lale dedi ki...

Fuar denilince aklıma çocukluğum, şarkıcılar, hediyelik eşyalar, gazinolar gelir ama sen tabi işin mutfak tarafındaymışsın:)

Defne Soysal dedi ki...

Biz küçükken fuar olayı pavyon gezmeleri ile başlar, yorgunluktan ölmek üzereyken dönme dolapların olduğu kısma gidilir, bilimum oyuncaklara binilip, ya ördek vurarak yada çember atarak kazanılmış plastik oyuncaklarla mutlu olunurdu. Büyüdükçe fuarlar değişti. İstanbulda firmaların fuar organizasyonları daha ziyade, manken kızların bulunduğu stantlara ağızları sulanarak bakan adamların mekanı haline geldi.Ah nerede o çocukluğumun fuarları...

Asis dedi ki...

Sevgili Dilek,
Sadece bir kere yılbaşı üzeri hediyelik eşya fuarını gördüm Türkiye de :) kalabalıklar artık beni boğuyor burda da çok fazla gitmiyorum eskisi gibi.. Ama fuar demek ben
İm için yenilikleri görmek biraz da tabii göze mideye kulağa hitap eden tarafının keyfini çıkarmak ;) gerçekten işiniz zor binbir çeşit insan modelini memnun etmek güler yüzlü kalabilmek... Her zaman çok iyi bir müşteri olmuşumdur, baktığım malı bozmadan yerine koyarım ;) bir keresinde bir satıcı sizin gibi müşteriye hizmet etmek zevktir demişti.
İnsanlar hiç bir şeye saygı duymuyorlar maalesef üzücü ama böyle..sana kolay gelsin. Öperim.

MAVİANNE dedi ki...

fuar deyince aklıma samsun fuarı geliyor ailece gittiğimiz
bir de incik boncuk ve çarpışan arabalar :)
tabi fuarda stand açmak ve talan edilmesini izlemek hiç hoş değil
çoğu kişi bedava ne var ondan alayım derdinde malesef

Bugday Tanesi dedi ki...

Nesrin, darısı diğer fuarların başına :)
Lale Abla , yeme içme denince akan sular durur şimdi :)
Defne Soysal, ''İstanbul'da firmaların fuar organizasyonları daha ziyade, manken kızların bulunduğu stantlara ağızları sulanarak bakan adamların mekanı haline geldi.'' cümlene o kadar katılıyorum ki, burda da bir fark yok aslında.
Asis, senin gibi davrananları destekliyoruz :)) İşin şakası aslında kibar insanlar da hala var,ama yazıda da belirttiğim gibi negatifler biraz daha dikkat çekiyor galiba.
Mavianne, buradaki fuarlar minik kapsamlı olduğu için,eğlence faktörü nerdeyse hiç yok.O yüzden millet bizimle eğleniyor galiba :)

bilge ve annesi dedi ki...

Fuar deyince aklıma sadece kalabalık ve yorgunluk geliyor. Şimdiye kadar yaptığım işler yüzünden farklı sektörlerde bir çok fuara katıldım. İlki araba fuarıydı, arabaların her bir yanını kurcalayan insanlardan tutta, mankenlerele deneme turu atmak isteyenlere kadar neler gördüm. En güzeli peyzaj fuarlarıydı allahtan çiçeklere asılan yok:)) En son işimiz gereği yiyecek içecek fuarlarına katılıyoruz o da herkes eline bir şeyler tutuşturduğu için mide fesatıyla sonuçlanıyor:))