1 Mart 2010 Pazartesi

Ay Sonu ve Şubat'ın Son Pazarı

Dosya kontrolü gibi ay sonunda baktım neler yapmışım bu ay diye. Çok gezmişim çok. Gezerken iş yapmayı kaçırmışım:) Evim alt üst olmuş, amaaaaann çığlıkları içten içten yükselmiş.Derken Cumartesi akşamı süpürgemle resmen Tango yaptım.Zaman zaman hırslı, zaman zaman vahsi, zaman zaman da çok içten hareketlerimiz dışardan bir tango çiftini andırıyordu eminim. O yorgunlukla ertesi gün erken kalkmak olmadı tabi.Saat onda kalkıp mis gibi bir kahvaltı sofrası hazırlandı babamın doğum günü şerefine...Taze portakal suları sıkıldı kol antrenmanı yapıldı.

Derken güzelim havada her zamanki gibi rutin pazar alışverişine gidildi.Tezgahları süsleyen rengarenk portakallar ,rokalar, turplar, ıspanaklar gel beni al diye tüm cazibelerini sergilemiş durumdaydılar. Teyzelerle sohbet etmek de ayrı bir güzellik katıyor o koşuşturmacaya. Badılcanlar !!! Domtesler !!!! yankılanıyor sağdan soldan.

Derken kociş hadi bir yürüyüş yapalım dedi.İçmeler'in muhteşem manzarası eşliğinde bir aşağı bir yukarı yürüdük.Fazlalaşan göbeklerimizi konuştuk ve tabi çocuk planlarımızı :) Ben daha erken derken,o hadi ama zamanı geldi diye tutturuyor. Bakalım hangimiz daha inatçı çıkacak.Bir cafede oturduk sonra,buz gibi bira ve sodayı indirdik midemize. Sodanın bardaktaki hareketi ve içinde yüzen tazecik limon dilimi güneşle birlikte tam bir yaz havasının görüntüsünü içeriyordu.Deniz çarfaş gibi uzanmıştı önümüzde.

Cafeden vaktinde kalkıldı,eve gidildi.Bu erken saatte pineklemek olmaz dedim kendimce,yap bakalım bir lahana dolması.İlk kez kalkıştım ve tam bir facia ile sonuçlandı.Koca koca lahanaları saramadım :) Utanmadım yok,aksine güldüm halime.Yuh sana Dilek dedim,elalem yufka açıyor...Kociş tavsiyede bulundu.İçi heder etme bari yaprak sar dedi.Yaprak sarıldı,tencereye konuldu.Yine limon dilimleri vardı oyunda,sapsarı gülümsemeleriyle.Ardından patatesli kabak yemeği yapıldı özlenen ve kırmızı lahana turşusu.Hamaratlığım çöktü üstüme her zaman olmaz.Değerlendirmek lazım değil mi ama?

Kociş özenmiş olacak ki mutfaktaki koşuşturmacama, muhteşem yaptığı hindistan cevizi kurabiyelerini döktürdü.Namı diğer Cocos Makronen.Fırından yayılan kokusu bir rüya gibi. Bir palmiyenin atlında oturmuş,hindistan cevizi kafama düşerek kırılmış ve suyu ağzıma gelmiş gibi olurum hep :) Fazla mı abarttım ne ?
Tabi bu kadar koşuşturmacadan sonra sırtımda dermanlar kalmadı.Bir duş edildi ve rüyalar alemine dalındı.
Şimdi mi ne yapıyorum,iş yerinde kaytarıyorum.Hepinize güzeller ötesi bir Mart ayı diliyorum.Limonataların içildiği,balkonların insanlarla süslendiği,çocuk seslerinin arttığı,çiçeklerin açtığı,yeşillerin yeşerdiği mis kokulu bir Mart ayı...

6 yorum:

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Merak ettim kurabiyeleri, çok lezzetli görünüyor buradan.
Ne güzel anlatmışısn Dilek'cim, hayattan kareler bunlar.
Sevgilerimle...

Leylak Dalı dedi ki...

Hah işte şöyle, özlemişim böyle uzun uzun okumayı seni. Hayata karışmana seviniyorum, malum sen benim küçük kardeşimsin ya gözüm üstünde:))
Pek hamaratmışsın hafta sonu, kutlarım valla, biraz da bana bulaşsa, iş olarak yaptığım sadece gezmek, sefam olsun di mi:))
Off İçmeler dedin içimin yağları eridi, pek severim kendilerini. ayrıca pazar da gözümde canlandı, bilirim Beldibi pazarını. ayrıca bir de hayalim var, hani birgün Marmaris'e gelip küçük kardeşi ziyaret edersek o hindistancevizli kurabiyelerin tadına bakma şansımız olur mu?
Şaka bir yana, haziranın 26 sında kuzenimin oğlunun düğünü olacak Marmariste, gelmek niyetindeyim bir aksilik olmazsa, işte o zaman orada olursa Buğdaycığımı da görürüm belki. Şimdi seni öpüyor ve kaçıyorum...

Bugday Tanesi dedi ki...

Fotoğraflarını çekip tarifini de yazayım burdan Özlem.Gerçekten çok basit ve bir o kadar da lezzetliler.Bayatlamayacağını bilsem gönderirdim :)

Bugday Tanesi dedi ki...

Leylak abla,senin 'küçüğün' olmaya bayılıyorum zaten.Şımarıyorum ne güzel.Tabi ki gez,sen gezmezsen o güzelim anıları kim paylaşacak bizimle?
Şansı bırak tabi ki yaparız kurabiyelieri,sen gel yeter ki.Tüm aksilikleri silgiyle karşılamaya hazırım,öpüyorum :)

Nesrin dedi ki...

cnmm benmmm çok guzel bı hafta sonu gecırmışsınız canmm ablacım :)ahh o kurabıyelerı bende cok özledım :)

Bugday Tanesi dedi ki...

Canim benim,seninle birlikte gecirdigim hafta sonlari cok daha anlamli oluyor ama :)
Kurabiyelerin tarifini gectim hadi yap da ogrenciler bir gun yuzu gorsun :)