26 Eylül 2009 Cumartesi

RUS VE DOKTOR

Acil servisteydim o akşam.Kardeşimin faranjitinden dolayı vurulacak olan iğnesinin sırasını beklemekteydim.İçeriye uzun boylu,Rus olduğu konuşmasından anlaşılan bir bayan girdi yanında ufak çocuğu ve eşi olduğunu tahmin ettiğim bir adam ile birlikte.
Hararetli hararetli hemşirelere derdini anlatmaya çalışıyordu.
- 'Cocuguma yanliş iineyi yaptiniz.İine yapmicaktiniz buha veracaktiniz.Sabah geldi ben doktor öle söledii.Buha verecaktiniz.' diye diye bir hal oldu kadıncağız.Sevgili hemşireler de inatlaşıyor, reçetede yazılan neyse onu yaptıklarını söylüyorlardı.Hemşireler, kadını rahatlatmak yerine daha da üzerine gidince iyice çileden çıktı ve sesini gittikçe yükseltmeye başladı.İşte o sırada kahraman doktor perdelerinin arkasından çıktı ve şu muhteşem cümleyi sarfetti.
-'Yeter artık kadın,dırdır yapıp durma.'
Ne olduğumu şaşırdım.Onun adına utandım, yerin dibine battım.Doktorsun be adam,anla kadının halinden.Sakinleştir,durumu açıklamaya çalış.Belli ki küçük çocuk nefes darlığı yaşıyor ve kadın çocuğunu o halde görmekten korkuyor, anneyim ben anne diye feryat ediyor.Ama doktorumuzun bir delikanlı atılışı daha var ki;
-'Aaaa ne diyorsun sen be,dediğinden hiçbir şey anlamıyorum!' diye sert bir çıkışta bulunuyor ve tipsiz tipsiz sırıtarak arkasını dönüp çekip gidiyor.Ordan bir hemşire akıl etti de reçeteyi yazan doktora telefon açtı ve kadının onunla görüşmesini sağladı.Böylece herşey normale döndü.
Kahraman doktorumuz verdiği emekten ötürü bir ödülü hak ediyor bence.Ne delikanlı adammış değil mi?

4 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Aha, tipik "Ben İlahım, ay pardon Doktorum" tavrı. O kadar çok şahit oldum ve o kadar çok çaresiz kaldım ki. Ne yazık ki düzeleceğine de hiç umudum yok. Doktorlara empati dersi verilmeli aslında.
Kardeşine geçmiş olsun canım ben de hala öksürmekteyim...

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ne yazık ki günümüz doktorları böyle, humanizmdsen uzaklar ve bunun farkında bile değiller.
Çok yazık bence.
Kardeşinize geçmiş olsun Sevgilerimle...

Bugday Tanesi dedi ki...

Biraz arabesk olacak ama faydalar faydasız,imkanlar imkansız gerçekten böyle durumlarda :(
Sinir bozuculukları yetmiyormuş gibi ukalalar üstelik.
Sana tekrar çok geçmiş olsun.Umarım kötüleşmek yerine iyileşmişsindir.

Bugday Tanesi dedi ki...

Çok teşekkür ederim Özlem.
Bir o kadar doktor arkadaşımız olsa da iş yerinde değişiyorlar sanırım.Mekanik bir alet gibi soğuk ve itici hareketlere mevcutlar.Senin dediğin gibi humanizmden uzak...
Sevgiler :)