6 Ağustos 2009 Perşembe

BİR YAŞLI USTA

Bir yaşlı usta,çırağının sürekli şikayet etmesinden bıkmıştı.Bir gün çırağını tuz almaya gönderdi.Her şeyden mutsuz olan çırak döndüğünde,yaşlı usta ona,bir avuç tuzu,bir bardak suya atıp içmesini söyledi.Çırak söyleneni yaptı ;ama içer içmez ağzındakileri tükürmeye başladı. 'Tadı nasıl?' diye soran yaşlı adam öfkeyle 'Acı' diye yanıt verdi.Usta gülümseyerek çırağını az ilerideki gölün kıyısına götürdü.Bu kez de bir avuç tuzu göle atıp gölden su içmesini söyledi.Söyleneni yapan çırak,ağzını koluyla silerken aynı soruyu sordu:
'Tadı nasıl?'
'Ferahlatıcı' dedi genç çırak.
Yaşlı adam tuzun tadını alıp almadığını sordu.Çırak hayır diye yanıtladı.Yaşlı adam çırağının yanına oturdu ve şöyle dedi: YAŞAMDAKİ ACILAR TUZ GİBİDİR,NE AZDIR NE DE ÇOK...ACININ MİKTARI HEP AYNIDIR.ACIN OLDUĞUNDA YAPMAN GEREKEN TEK ŞEY ACI VEREN ŞEYLE İLGİLİ DUYGULARINI GENİŞLETMEKTİR.ONUN İÇİN ARTIK BARDAK OLMAYI BIRAK,GÖL OLMAYA ÇALIŞ!

3 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Keşke yapabilsek Buğdaycım. ama acı gelince insanın kafası pek sağlıklı çalışmıyor işte.
Tüm acılardan uzak kalasın inşallah:)

Bugday Tanesi dedi ki...

İnşallah,hepimiz için öyle olsun.
Yazılarını hayranlıkla okuyorum bu arada.Günlük takibimdesin :D

Leylak Dalı dedi ki...

Buğdaycım, canım cicim, kurcalaya kurcalaya öğrendim ben de bu blog işini. Ben 40 ımdan sonra saz çaldıysam sen bu yaşta orkestra yönetirsin. Yine de soracağın birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Sevgiler...