6 Mayıs 2009 Çarşamba

BAVULUM

Bir bavul topladım dün gece.

İçine hüzünlerimi koydum.

Sevmeye çalışıp bir türlü sevemediğim şeyleri,söylemek isteyip de söyleyemediğim sözleri katladım ilk önce.En dibe yerleştirdim çarpmasınlar gözüme diye.Arkasından kırgınlıklarıma göz attım.Hangilerini koysam içine diye de bir sürü zaman harcadım.Kolay kolay kurtulamıyor insan kırgınlıklarından anladım...Tüm cesaretimi topladım onları da katladım;diğerlerinin üzerine yerleştirdim.

Ardından cesaretsizliklerime baktım.Raftan indirirken çok utandım.Yapamadıklarım ne kadar da basitmiş meğer.Formülu öğrenince çorap söküğü gibi geliyormuş ardı.Üşenmedim onları da katladım.Utancımı en alta yerleştirdim.

Etrafıma bakındım.Bitirilen,yitirilen dostukların kavanoz içindeki acı tadını gördüm.Kavanoza bir süre takıldım.Üzüldüm,güldüm hatta öfke de duydum.Kapağını açıp açmamak arasında teredütte kaldım...vazgeçtim.Hayırı seçtim.Tüm evetlerimden çektiğim acıları bir daha yaşamamak adına vazgeçtim.Güzelce sardım kavanozu ve diğerlerinin üzerine koydum.

Yavaş yavaş yorulduğumu hissettim.Bavulun şekli solmuş bir çiçek gibiydi.Suretim bavul,bavulum suretimdi.Kapağı kapattığımda elime düşen hüzünlerimdi...

Amacım yeni bir dünya için başlangıçtı.
Tüm bilinenlerden uzak, yeni bilinmezliklere doğru.

2 yorum:

reyhan dedi ki...

bugday tanecik, çok kasvetle toplamışsın bavulunu.inşallah bunlardan ders çıkarmışsındır. hiç bir zaman ikinci bavulun oluşmaması dileği ile... bavul dolu mucuklar gönderiyorum sana
sevgiler reyhan

Bugday Tanesi dedi ki...

reyhan ablacım;
siteme hoş geldin :D
bazen bazı zamanlarda bazı şeyleri görmezlikten gelmek isteriz.bunların hepsi de görmek istemediklerimdi.
şimdi yeni bir bavul açıyorum içinde taze çiçek kokularıyla...
çok seviyorum sizi.kocaman öpücükler :D