14 Ekim 2010 Perşembe

SELİMİYE'DE BİR GÜN



Yaklaşık 45 dakikalık bir yolculukla, Marmaris'ten 40 km kadar sonra, sakin Selimiye Köyü'ne gittik bundan iki buçuk hafta önce. Sessizliği, sakinliği insana ayrı bir huzur veriyor. Gürültüden,kalabalıktan sıkılan insanlar için birebir. Sahilde güneşlenen insanların elinden kitapları hiç düşmedi akşama kadar... Kafa karıştırıcı hiçbir etkenin olmaması bu görüntüye büyük ölçüde katkı veriyordu.

İnternetten aldığım destekçi bilgilere göre Selimiye yat turizmine sessiz sedasız hizmet veren doğal limanlardan biriymiş.. Bölgedeki bu doğal limanlar balıkların yumurtlama alanları imiş. Çeşmelerinden, musluklarından kaynak suyu akan Selimiye'de ahşap tekne, arıcılık, zeytincilik, bademcilik, hayvancılık ve balıkçılık yapılıyormuş.





Denizin dalgasızlığında yüzmek çok keyifliydi. Denizde yüzerken yamaçlardaki tarihi kalıntıları görerek hareket etmek suda olduğunu unutturuyordu insana. İlk fotoğraftaki kale kalıntısına, bir tanıdığımız palet ve deniz gözlüğüyle gitmeyi başardı. Ben de çok istedim ama paletsiz çok yorulacağımı düşünerek bu fikrimden vazgeçtim.



Bu kaktüs kardeşe de hayran kaldım. Çok asil duruyordu yanımızda. Yediğimiz yemeklerde gözü kaldı ama kusura bakmasın o lezzetli balıkları onunla paylaşacak göz yok bende.


Selimiye, sıkıldım ben koşturmacadan, kendime vakit ayıracağım diyenler için çok uygun bir yer. Kim bilir belki bir gün yolunuz düşer...Düşerse eğer Buğday'a bir haber yeter :)

10 yorum:

nalan dedi ki...

dalış için gitmiştik selimiye'ye. marmaris ne kadar taş ise selimiye de o kadar yeşil ve mavi gelmişti bana.
ilk kez selimiye'de teknenin bağlandığı iskeledeki kadar temiz su görüm ben. normalde teknelerin bağlandığı alanlar kefal yuvası olacak kadar pis olur.
selimiye'de ise enfesti su. her yerde.

Unknown dedi ki...

Çok merak edip görmek istediğim 1 kaö yerden biridir. Bu sonbahar KALKAN ve KAŞ'ı görme arzumu
yerine getirdim. Nasip olursa seneye Selimeye,DATÇA hattında olurum. Güzel resm.ler için teşekkürler

Asis dedi ki...

Marmarisi görmüştüm ama Selimiye yi de görmek isterim yazıdan ve fotolardan sonra..yolum düşerse Buğdaytanesine haber uçururum :)sevgiler.

Bugday Tanesi dedi ki...

Haberini bekliyorum, butterfly.
Görüşmek üzere :)

coraline dedi ki...

bu yaz arkadaslar gitti,tam bir dinlence yeriymis.biz ankarada gri gri oturken bu yazi enerji verdi:)

Esin Bozdemir dedi ki...

Marmarise gitmiştim ama Selimiye'ye ? sayende hemen notumu aldım...Güzel fotoğraflar ve paylaşım için teşekkürler...bu yağmurlu havada pek bir iyi geldi...:)

Bugday Tanesi dedi ki...

Fotoğraflara ara ara devam edeceğim,enerji verirken aynı zamanda depoluyorum da. Ne güzel bir alışveriş yapıyoruz aslında :)

Bugday Tanesi dedi ki...

Esmir merhaba, bir dahaki gelişinde beraber gideriz belki kim bilir :)

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Kaktüs kardeşe ben de bayıldım.
Selimiye çok huzur veriici bir yer olmalı, fotoğraflardan öyle anlaşılıyor.
Sevgiyle kal canım:))

Bugday Tanesi dedi ki...

Evet daha bir çok yer var aslında, ama gezdikçe paylaşacağım sizinle :)