26 Temmuz 2010 Pazartesi

Rengarenk Bir Konser - Loş Bir İzleyici

       
                   Cumartesi akşamı son anda verilen karar üzerine Sertap Erener konserine gittik. İyi ki de gittik.
Mini mini olmasına rağmen kıpır kıpırdı.Gür sesiyle büyüledi ve şarkısındaki gibi rengarenk bir sahnesi vardı.Şarkı ezberimin pek iyi olduğunu düşünmediğim halde,3 şarkı hariç tüm şarkılarına eşlik ettiğim için kendimle gurur duydum. Gerçekten tekrar tekrar dinleyebileceğim sanatçılardan bir tanesi kendisi...

Aslında zevkler ve renkler tartışılmaz, ama katlanamadığım bir durum oldu o akşam.Marmaris Anfi Tiyatro sadece yarıya kadar doldu.Ve Sertap Erener ister istemez bu konuya değindi.Marmaris'in hepsi bu kadar ise eller havaya demekle, durumun ne kadar iç karartıcı olduğunu göstermiş oldu. Sonra bizi bir elemeye soktu,Marmarisliler ve tatilciler olarak el kaldıracaktık ayrı ayrı. Neredeyse eşittik. Kendi adıma söylemem gerekirse, üzüldüm.Her zaman bağırıp çağırıyoruz kimse gelmiyor diye,gelse ne olacak ki? Durum ortada. Oysa geçen hafta Serdar Ortaç konseri çok daha pahalı olmasına rağmen tıklım tıklımdı.Doğruya doğru,beğenilen biri olabilir ama Sertap Erener ile karşılaştırılabilir mi? Kimse kusura bakmasın ama,ben anlamış değilim milletin müzik anlayışını. Kadının yadırgamış olması çok normal bence. Ve tahminimce bir daha seneler sonra gelecektir buralara. En azından bu konseri kaçırmadığım için şanslı hissedebilirim kendimi.

Gereken yerde, gereken ilgiyi,gereken sanatçılara vermediğimiz sürece daha çok bekleriz birilerinin gelip bizi ağırlamasını...

3 yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Sözün bittiği ve benim çıldırdığım yer.
Zevkler ve renkler tartışılmaz tartışılmasına ama bu ülkede artık bir şeyler tartışılmalı diyorum. Keşke okumasaydım bu yazıyı diyorum. Yine öfkelendim. Mübarek gün. Tabii öfkem sana değil demem gerekmiyor eminim.
İyi kandiller canım....

bilge ve annesi dedi ki...

Sertap Erener konseri diyince iç geçirerek okumaya başladım yazını, sonunda uzun bir offff çektim. Ne diyeyim Buğdaycığım, malesef yaşamda, değerler de yani nerdeyse herşey de çıta iyice düştü. Kendimizi ve etrafımızı korumaya almaktan başka da yapabileceğimiz bir şey yok malesef:))

Bugday Tanesi dedi ki...

İkinizin sıkıntısını ve öfkesini çok iyi anlayabiliyorum çünkü aynı duyguları ben de hissettim yazıma yansıttığım üzere.
Bu arada sizlere de iyi kandiller diliyorum.
İyi ki hala biz gibi düşüneneler var :)