29 Nisan 2009 Çarşamba

Book Crossing

Geçen gün, bana bir mail gelmiş.(tşk Reyhan abl.)Konu book crossing.Başlıktan birşey çıkaramadığım için hemen maili açtım ve okuduğum şeylere bayıldım.
Bu aslında bir çeşit oyun.Kitap okumayı geliştirecek tipten bir oyun.Hem zevkli,hem de farklı...
Gelelim oyunun kurallarına.Amerika'da çok yaygın olan bu oyun şimdi Fransa ve İtalya ülkelerine de sıçramış durumda.Öyle bir durum almış ki, mail sitelerini bile kurmuşlar.Amaç; okumuş olduğun bir kitabı başkalarına da okutma isteği.Bununla ilgili bir alıntı eklemek istiyorum.
^^^^'LONDRA'DAKI UYGULAMA TURKBUKU'NDE DE BASLAMIS,Turkbuku'nde plajdayim. Bir baktim, yattigim yerde bir kitap var.. Adi,'Yildizli, yagmurlu geceler'.. 'Ah,biri unutmus' derken, kapagini acip icine bakmak istedim ve beni sasirtan bir yazi gordum; 'Ben bu kitabi severek okudum. Ve bitirdigim yerde birakiyorum. Sizin de seveceginize eminim. Severseniz okuyun, sevmezseniz aynen buldugunuz yerde birakin. Okursaniz, numara verdikten sonra siz de oldugunuz yerde birakin lutfen.. 03 / 2005 Turkbuku..'03.. Ucuncu kisinin bu kitabi biraktigini belirtiyormus. . Diger iki kisiden biri Istanbul'da birakmis, digeri ise Bodrum'da birakmis.. Ben aldim kitabi Istanbul'a geldim ve hala okuyorum. Bitirince ben de '04've nerede okumussam yazip birakacagim. . Megerse bu yeni adetmis..Ozellikle Londra'da cok yayginmis. Parklarda birakiyorlarmis okuduklari kitaplari insanlar. Bakalim benim birakacagim kitap nereden cikacak?^^^^
Evet,oyunumuz bu kadar basit ve eğlenceli.Okur okumaz ben de bu oyuna katılma isteği duydum.Merak ettiğim asıl şey acaba bir gün ben de bir kitapla karşılaşır mıyım? Bunun için de bir çözüm düzenlenmiş.Kurmuş oldukları sitede sen de bir book crossing kitabıyla karşılaştın mı sorusu var.Merak edenlere hemen sitenin adını da yazayım.
www.bookcrossing.com
Bu siteyi kurcaladığınız zaman öğrenmek istediğiniz tüm ayrıntılar çıkıyor ortaya.
Açık hava kütüphanesi doğuyor.SÜPER....Siz nasıl buldunuz?

1 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

ben çok seviyorum bu oyunu hatta bir kitap bıraktım İstiklal Caddesindeki taramvay durağına. Umarım yayılır.