31 Mart 2009 Salı

Kuruş Hesabı

Biz bayanlar alışverişe gidince büyük bir hazırlık içerisine gireriz.Fiyatlar karşılaştırılır en uygununu bulunca da zafer kazanılır.Bir de bunu anlatması ayrı bir zevk katar sohbetimize.Ay şuncağız malı şurdan şu kadara aldım diye...Komik yaratıklarız ama elden ne gelir... Bayanız işte...
Aslında değinmek istediğim konu bu değildi.Bunun için de ayrıca vaktimi harcarım.Beni rahatsız eden ve enayi yerine koyulduğumuzu düşündüren başka bir konu var ki o da alışveriş sonrası fiş kontrolü.Bir kere de düzgün kesilsin şu fişler,bir kere de düzgün fiyatlar yazılsın.Ya da mümkünse gerçekten aldığımız miktarlar kadar işlensin bilgiler.
Tüm süper,hiper marketlerde aynı uğraşı aynı kavgayı sürdürmekten yoruldum.Alıyorum şöyle cancağızım güzel fındıkları ,uygun fiyata buldum diye zevkle kasaya götürüyorum ,ödüyorum paramı, diyorum ki bu hesapta bir karışıklık olmalı.Çıkıyorum dışarı uzunca fişimi karanlık koridorda incelemeye koyuluyorum ki ne göreyim.Fındık x2. Ahhh 2 çarpasım geliyor o zamn kasiyere ama...Üşenmiyorum gidiyorum danışmaya alıyorum paramı.Kocama kalsa üç kuruş beş kuruş için uğraşmama gerek yok ama....Olur mu beya.Hepimizden üçer beşer kesseler günlük cirolarını tahmin bile edemiyorum.Hatta etmek istemiyorum.
Başka bir gün de süt beyazı krem peynirim elimde indirimde.Yine bir çoşku yine bir mutluluk.Kasaya geçiyorum kasiyeri iyi bir süzüyorum.Amann dikkat mesajı,beni kandıramazsın.Ama yine yapacağını yapıyor ve indirimsiz halini geçiriyor bana. 25-30 kuruş fark ama olsun.Koşuyorum danışmaya diyorum böyle böyle.Veriyorlar bana ters bakışlarla kuruşlarımı geriye.Hani muhtaç mıymışım manasıyla.Evet muhtacım.Sizin gibi (yanlışlıkla) dolandırıcalara kaptırmamak için kuruşlarıma muhtacım.
Siz de kuruşlarınıza sahip çıkın.İnce bir hesap yapınca ne kadar kazanabileceklerini düşünün.Fişlerinizi ne olursunuz kontrol edin.Fişleriniz veli nimetiniz :)

1 yorum:

pecete dedi ki...

Annem aynı zamanda çılgındır. Umarım benim ile ilgili olarak sizi bunaltmamıştır. Bazen çoşuyor. Şaka bir tarafa bu şekilde tanışmak çok keyifli oldu. Demek ki "bana acilen interneti öğret" şeklindeki anne çığlığının altında siz varsınız. Sevindim ve çok teşekkür ederim. Sevgilerimle...