14 Eylül 2011 Çarşamba

DÜNÜN ''AY INANMIYORUM''LARI

Gün içerisinde telefonum bol çalar. Aynı cümle dizisi ile açılır telefon.Ve çok kibar olunur. Nihayetinde her arayan bir müşteridir ve hepimizin bildiği gibi müşteri veli nimettir :)


Bir de müşteri olmayıp da firma yetkilisi ile ıvır zıvır görüşmek isteyen reklamcılar,bankacılar,telefoncular arar. Bugün de bankadan bir beyefendi aradı ve muhasebe müdürü ile görüşmek istedi. Yerinde olmadığını belirttim. Bana 'Nereye gitti, özel bir işi mi var ?' demez mi. Hödüğe bak, sanki adam bana gideceği yerlerin raporunu çıkarıyor. Hadi çıkardı diyelim, sana mi soracak özel yada tüzel işlerini? Kendisi nereye gittiği konusunda bilgi vermiyor deyip tersledim adamı. Müşteri ilişkisi enteresanmış doğrusu...

Ardından başka bir müşteri geldi. Tuvalet kağıdı aparatı lazımmış, ilgilendik. Gerçi Türkçe'yi öyle kötü kullanıyordu ki, dediğini zor anlıyordum. İşletmeniz neresi,fatura nereye kesilecek diye sordum çççl brots diye bir şeyler döküldü ağzından. Tekrarlattım anlamadığımı belirterek, ççll brotırs diyor yine. Hay Allah, çattık dedim. Eline kağıt kalem alıp, yazayım en iyisi demez mi bir de küçümseyerek. Neymiş efendim
CHUCKLE BROTHERS imiş. Çakma Chuckle kardeşler ne olacak... Sen Türkçe'yi konuşama bir de İngilizce isim tak dükkana, üstüne üstlük telafuz edeme.

Heyy sinirler heyy, sakin olmayı öğrenirsin belki bu namı diğer odunların arasında !!!

10 yorum:

Uğur Böceği dedi ki...

hayatta her renk olmalı...bende bir dönem insanlarla uğraştım... hoş anı oluyor... bak bizimle de paylaşıyorsun...

Müge dedi ki...

Ay çok özür dilerim, acayip güldüm :))) yani sizin sinirlerinizi bozan bir şeye gülüyor olduğum için özür.. ama çok tatlı ve samimi yazmışsınız ;)

Bugday Tanesi dedi ki...

Uğur Böceği, evet seviyorum aslında ben de bu renk insanları çünkü gözetleyeceğimiz şeyler olmasa yazamazdık da.Ama o anda, o ruh haliyle çok sevecen bakamıyorum malesef :) En güzel kısmı dediğin gibi paylaşmak.

Bugday Tanesi dedi ki...

Müge, özür dilemene hiç gerek yok,yazarken sinir bozucu okurken komik göründü benim de gözüme. Çok teşekkür ederim :)

laleninbahcesi dedi ki...

ay inanmıyorumların gerçekten de ay inanmıyorum, nedir bu yabancı isim merakımız...

bilge ve annesi dedi ki...

Buğdayım ne güldürdün beni, sen niye bilmiyosun kardeşim adam nereye gidiyor, ne yapıyor meraksız kadın:))akşama kadar nelerle uğraşıyorum bir bilsen öğğ dersin ama bunları gördükçe kendimi, çevremdeki insanları daha çok seviyorum, öpüyorum kendie iyi bak

Meyra dedi ki...

bence sen bu odunlara hiç kafa yorma sonu yok bunların:)) müşteride veli nimet değil bu kelimeyi dibine kadar işine geldiği gibi kullanan ruhlar:)

Bugday Tanesi dedi ki...

Lale Abla, ben de bilmiyorum inan, hadi koydun bir de söyleyebilsen !

Bugday Tanesi dedi ki...

Sevda, yazsak güzel bir yazı dizisi çıkar bu tiplerden,yalan mı?

Bugday Tanesi dedi ki...

Haklısın Meyra, yüzsüzleşmenin kibar şekli galiba.