17 Şubat 2011 Perşembe

ÇAKMA SARIŞINLIK VE ÖTESİ


Son bir aydır çakma sarışın olarak dolaşıyorum. Halimden gayet menunum. Birçok insanın iyi tepkilerini aldım ama her şeyden önce kendim de beğendim. Kuaförle çok barışık olan ben saçımın başına geleceklerden asla korkmam. Şunu yapalım dediklerinde hemen teslim olur ve bırakırım koltuğa kendimi.Bu sayede hiç negatif bir sonuçla karşılaşmadım.

Fakat bu yazıda anlatılmak istenen şey çok başka...

Dolmuş beklerken erkeklerin bakışlarının daha keskinleştiğini fark ettim. Hatta bazen dönüp tekrar tekrar bakabilecekleri kadar cesaretlendiklerine de. Ha bizim abaza erkeklerimiz tüm kadınlara bakmayı hak görüyorlar, vay be şuna bak diyecek kadar sesli konuşabiliyorlar ama kendi ailelerinden bir kıza bakıldığında ortalığı da yıkabiliyorlar. Bu nasıl bir çelişki böyle?

Daha bu sabah arabayla işe gelirken karşı şeritte güzel bir kız öğrenci karşıdan karşıya geçiyordu. Ben de bakışlarımı kırmızı ışıkta bekleyen arabaların içerisindeki erkeklere diktim. Neredeyse çıkıp bir peçete verecektim ellerine ağızlarının sularını silsinler diye. Rezillik, anlattıkça sinirleniyorum. Yazdığım bu konuyu,Elif Şafak haftasonunda yazdığı köşe yazısında çok daha güzel ele almış.

Okumak için buraya .

Küçük bir not : Barbie resmi de nerden çıktı derseniz çakma sarışın bir fotoğraf yayınlamak yerine Barbie'yi tercih ettim. Kardeşimle benim bir Barbie koleksiyonumun olduğunu  bilmiyordunuz tabi. Birgün sizlerle tanışmaya gelecekler, sizleri görmeyi çok istiyorlarmış. Kulağıma fısıldadılar :)


4 yorum:

bilge ve annesi dedi ki...

Buğdayım çok doğru bir tesbit.Artık bahsettiğin çelişkiye bizler bile o kadar alışmışıski şaşırmıyoruz bile. Bilge' nin de sarışın, kızılşın ve esmerşin bir sürü barbiesi var, ama pek oynamıyor. Geçenlerde kuaförde boya kataloğunu görünce bizde benim kızların saçından yapalım böyle kitap dedi Allah' tan eve gelince unuttu da kızlar kurtuldu:))

YeMeK vAkTi dedi ki...

ne saçma dimi..bir saç rengi değiştirirsin seni başka görürler bakarlar yoldan bir kız geçer yine bön bön bakarlar...Acaba ne geçiyor ellerine

Bugday Tanesi dedi ki...

Sevda,belki oynayacak vakti yoktur Bilge'nin. O kadar şey yapıyorsunuz ki kızcağız yoruluyordur :)

Bugday Tanesi dedi ki...

Aylin, ben de bilsem. Aynı kafa,aynı kafa. Ama sanırım Elif Şafak'ın da dediği gibi yetiştirmeden kaynaklanan bir şey :S