1 Mart 2010 Pazartesi

Hindistan Cevizi Kurabiyesi - Cocos Makronen


                  Baylarrr ve Bayanlarrr
          Iste hindistan cevizi kurabiyeleri karsinizda...Kendi yaptiklarimizin fotografi olmasa da tipkisinin aynisi..Fotograf makinam bu goruntuyu bu kadar iyi cekebilecek gucte degil ne yazik ki...Emekliye coktan ayrildi ama hala isini yapmiyor muyum,gotur beni gittigin yere diye tutturup duruyor.Neyse uzatmadan vereyim tarifi de merak edenler kurabiyeleri evlerinde misafir etsinler.

MALZEMELER :
3 Adet yumurtanin beyazi
150 Gr seker
150 Gr Hindistan cevizi
Yarim limon kabugu rendesi

YAPILISI :
Yumurtalarin beyazi krem santi kivamina gelinceye kadar karistirilir.Bildigimiz ve denedigimiz kadariyla yumurta beyazinin kopuk haline gelmesinin  bazi puf noktalari var.Bunlardan bir tanesi yumurta beyazinin icerisine kesinlikle sarisinin karismamasi , ikincisi de karistirilan kabin tamamen kuru olmasi  gerektigidir.
Elde edilen kopugun icersine seker ilave edilir.Mikserin en dusuk hizinda karistirilir.Ardindan hindistan cevizi eklenir ve mikserin en dusuk hizinda karistirmaya devam edilir. Bu ayni zamanda bir kasik yardimiyla da yapilabilir.Limon rendesi de icine katilarak hamur elde edilmis olur.
Biz bu yuvarlak sekli bir suzgec yardimiyla veriyoruz.Hindistan cevizinin baglayici ozelligi suzgeci ters cevirdigimizde dagilmasina engel oluyor.Dogal japon yapistiricisi yani :)
Firin tepsisi bu minik kurabiyelerle doluyor.Tahminimce otuz adete yakin kurabiye cikyor.Firin tepspsinde bu minik canavarlar 180 derecede cok kisa bir sure icerisinde pisiyorlar.Ustleri hafif pembelesince cok dikkatli olmalisiniz cunku aniden kararmalari soz konusu olabilyor.Hepinize afiyet olsun...

Tarif anlatmak da ayri bir zormus yani.Pek alisik olmadigim bir durum ama becerdim sanirim.Simdi sira sizin becerilerinizde...

6 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ben yapamam, gelince hazır yiyeceğim:)))

Bugday Tanesi dedi ki...

Leylak ablam sen elini sürme zaten,sana sözüm var :)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.sevgi ve saygılarrrr....

Nesrin dedi ki...

ablacım harika gözukuyolar :D ellerınıze saglıkk

Bugday Tanesi dedi ki...

gelince yine yaparızz canım benim,yeter ki sen iste.

Bugday Tanesi dedi ki...

Leylak abla aldım,sildim.Göndereceğim en kısa zamanda fotoğrafları.