15 Mart 2010 Pazartesi

Bir Şey Yaşadım

Bir şey yaşarsın, sana aittir. Aitlik önemlidir bence. Aileye ait, sana ait, bana ait. Bir şey yaşarsın sana aittir ve özeldir. Özellik önemlidir bence, aileye özel, sana özel, bana özel.

Bir şey yaşadım bana ait, benim için önemli ve belki de desteğe ihtiyacım olan. Desteklendim hem iyi hem de kötü şekilde.Kötü destek nedir derseniz bana göre yardım etmek ve merak etmek arasındaki farktır. Ayrıca dinleme ve önerme arasında yaşanan çarpışmadır.İşte bu çarpışma arasında kalan da, desteğe ihtiyaç duyandır. Önemli veya önemsiz bir konu fark etmez, bu çarpışmaya mağruz kalandır.

Hep böyle değil midir? Bebeğimin gazı var dersin her kafadan bir ses çıkar. Ben de derdim var dedim ve her kafadan bir ses çıktı.Bu kadar mı '' ben-ben'ci '' olduk? Kesinlikle şunu yapmalısın diye başlayan cümleler bu kadar mı cazip geliyor insanlara? Daha mı önemli kılıyor bu özellik, yada daha mı bilgili?

Zaten biliyordum ama yine gördüm ki en iyi ilaç yüreğinden gelen sestir.Uğultuları algılamak, ama kendine yararlı olanı seçmektir. Bir şey yaşadım bana ait ve aitliği çalınan...

NOT: Bu yazı genelleme olarak yazılmıştır.Okuyanlar meraklanmasınlar :)

2 yorum:

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Yürek sesi bence de her zaman en doğru sestir:)
Sevgilerimle...

Bugday Tanesi dedi ki...

Yüreğinin götürdüğü yere git kitabı sağolsun beni hep bu düşücelere itti.Çok severek okudum ve hayat yolumu çizdi diyebilirim...Tabi lise döneminde :)