20 Temmuz 2009 Pazartesi

EĞLENCE*DİNLENCE

***MAVİ PİDE***


Uzun zamandır böyle bir haftasonu geçirmedim.

Her hafta sonumu muhakkak değerlendirsem de bu değerlendirme daha farklı ve güzel oldu.

İki senedir eşimle konserler haricinde barlar sokağına eğlenmeye gitmiyorduk.

Huyumuz kurusun bu genç yaşta emekli çiftler gibi balkon sohbeti,film sohbeti,dergi sohbeti yapmayı sevdiğimizden bu eğlence yerlerine hep biraz ürkeklikle yaklaşıyoruz.

Nihayetinde dedik kii haydii bre efeler bi oynayasımız kurtlarımızı dökesimiz geldi.

Arkadaşlar arkadaşları ketirirken epey bi kalabalık olduk.Daldık barın birine...

Dalış o dalış , kilitlenip kaldım.Kapı gıcırdısına oynayan ben kilitlendim kaldım.Şaşkınlık mıydı,heyecan mıydı bilmiyorum.Arkadaşımın yılmayan ısrarları üzerine bir dans bir göbekk tanımadım beş dakika sonra kimseyi.Eşime cilve naz, bana davul zurna az...

O kadar kalabalıkken anlıyorduk yine birbirimizi.Sevgili olmaktan ziyade arkadaş olmak evliliğin mektebi.(bu konuya ayrı bir zamanda ayrı bir sayfada değineyim:))

Ama işin aslına gelince ve gerçeklikle irdeleyince bir o kadar da berbat bir ortam.Yağlı terli direklerde cinsel kimliğini şaşırmış bir sürü erkek(kadın kılığında)ıslak terli uzun saçlarıyla, aşırı makyajlı yüzleriyle ,pornografi içerikli danslarıyla epey bir dikkat çekmekteler.Olgunlaşmamış bir sürü erkek ve hayatın anlamını şaşrımış bir sürü genç kız alkolün verdiği etkiyle sınırların dışına çıkmakta...Bu arada sadece gençler değil,uzaktan tanıdığım bazı yaşı geçmiş mahluklar evli ve çocuklu oldukları halde gönül eğlendirmekte.

Dünya küçük görüveriyorsun her şeyi bir gecede...

Kısacası eğlenceninin yanında acı gerçekleri de yaşadık.Ama bize ne canım , herkesin hayatı kendine dedik veeeee ertesi gün hemen denize dalıverdik.Gecenin karanlığı maviye çalındı suda.

Maviler sardı bizi.Deniz yatağındaki akrobatik hareketler kahkahalarımızın denize düşmesine sebep oldu.Ama en güzeli de gerçek hayata, doğal olana dönmekti.

Sevgili arkadaşlarımızla karşılaştık sonra.Yeni bir icatla toplu vişne suyu içtik.Bir litrelik vişne suyun içine 10 adet pipet yerleştiren biz etraftan epey tepki topladık:)

Aman arada da olsun böyle şeyler.

Derken Hisarönü'nün en keyifli en güzel en lezzetli pide yapan pidecisi MAVİ PİDE'ye gittik.Bu pideci HÜRRİYET Gazetesi'nde en iyi 10 yol lokantası arasında bulunmakta.Bir özelliği de tahinli ballı pide yapıyor olması.Yeme de yanında yat olayı. Ufacık bir resmini buldum nette seyirlerinize sunayım.

Buralara yolu düşenlere uğranacak bir adres verdim daha ne :D

Güzel mi güzel bir hafta diliyorum herkese.









4 yorum:

ELİF dedi ki...

Bugday tanem hoşgeldin canım...
Ne zamandır yoktun...
Günlerinin hep böyle güzel geçmesi dilegımle...

Bugday Tanesi dedi ki...

Canım benim hoş bulduk:)
Aslında yerimdeydim ama sizin güzel yazılarınızı okumaktan tembellik ettim biraz...
Sıklıkla görüşmek üzere :)

Sokrates'in Yeğeni dedi ki...

Diskolar için söylediklerine tamamen katılıyorum. Bir de eğlence sektörü diye geçiyor. Eğer eğlence, kulakları patlatacak derecede bilmem kaç desibel gürültü, üstüne spot ışıklarının ordan buraya gidip gelmesi ise ben hayatımda hiç eğlenmemeyi tercih edebilirim.

Bugday Tanesi dedi ki...

Haklısın,ciddi anlamda boş bir kalabalık aslında.Ne hareket yaptığını bilmez amaçsız bir sallantı...
Ama uzun aralıklarla stres atmak için birebir bir ortam :D
Yazılarını bekliyorum siteni boş bıraktın ne zamandır.