11 Şubat 2009 Çarşamba

Zülfü Livaneli












Sevgili Arkadaşlarım
Uzun yıllardan beri bir Zülfü Livaneli okuruyum.İlk defa kitabını aldığımdan bu yana her çıkardığı kitabı takip etmekte ve zevkle okumaktayım.Türlü türlü hikayeleri ile dünyadan koparan bir uslupla, okuru kitabın içine çekmesini çok iyi biliyor Livaneli.
Zülfü Livaneli, Türk özgün müzik sanatçısı, politikacı, yazar ve yönetmendir. Tam adı Ömer Zülfü Livanelioğlu;dur. 20 Haziran 1946'da Konya-Ilgın;da doğmuştur.
Müziği ile birçok ulusal ve uluslararası ödül aldı ve eserleri Joan Baez, Maria Farandouri, Maria del Mar Bonet gibi onlarca yerli ve yabancı sanatçı tarafından yorumlandı. Kültür, sanat ve politika alanında Türkiye;nin önemli isimlerinden birisi olan sanatçı, sanat yaşamı boyunca 300;e yakın besteye ve 30 film müziğine imzasını attı.
Anılarını ve geldiği noktayı Sevdalım Hayat kitabında biz okuyucularla paylaşmıştır. Zayıf noktalarını, utangaçlıklarını, sevinçlerini ve başarılarını merak edenler için ideal bir kitap.
Şu anda elimde son kitabı Son Ada bulunmakta.Eminim ki ondan da büyük bir zevk alacağım.Tüm kitap kurtlarına tavsiyem, bu kitaplardan en az iki tanesini okuyun.

3 yorum:

Sokrates'in Yeğeni dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sokrates'in Yeğeni dedi ki...

Livaneli'yi ben de çok severim. Özellikle müziğini. Kitaplarından ikisini okudum. Mutluluk'u çıktığı yıl, ki sanırım 2002'ydi, okumuştum.

Ama ondan sonraki yıl okuduğum Engereğin Gözündeki Kamaşma gerçekten büyüleyici bir kitaptı. Bunu çoğu arkadaşıma tavsiye de etmişimdir.

Sözün kısası Livaneli kaliteli adam...

Bugday Tanesi dedi ki...

Bir Livaneli hayranı daha. Ne ilginçtir ki neredeyse tüm kitaplarını okumama rağmen Engereğin Gözündeki Kamaşma kitabını es geçmişim.En kısa zamnda temin edip okumam gerek.Teşekkürler...