4 Aralık 2008 Perşembe

KENDİ PARFÜMÜNÜZ


Yeni fikirlerle kendimi yeniliyorum.Bu sıralar hayatımda inanılmaz değişiklikler keşfediyorum.Ve bu değişikliklerin beni de değiştirdiğini,canlandırdığını görüyorum.Bir yemeğe oturduğum andaki iştahlılığım gibi bilgiye aç hissediyorum kendimi.Yaratıcılığım da böyle doğuyor.

Yaratıcılık nedir ve insana ne getirir? Bunu tüm tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki yaratıcılık normalin dışında olandır ve taklit gerektirmez.Beynin farklı bir bakış açısıdır.Emeğiniz hak ettiği yere ulaştığında ne hissedersiniz? İçinizdeki yaratma isteğiniz daha da kabarmaz mı? Bakış açınız genişlemez mi? Daha da iyi fikirler üretmek istemez misiniz.Ben isterim. Yeni fikirler de yeni üretime ve dolayısıyle yeni bir aktiviteye sebep olurlar.Tıpkı birbirine bağlı bir zincir gibi asla birbirini bırakmayan kavramlardır.Asıl önemli olan ise bu kavramları benimsemektir.

Örneğin yemek yapmak yaratıcılık değildir.Fakat o yemeğin sunumunda ve sofra adabında kişinin yaratıcılığı ortaya çıkar.Ve kişi beğeni topladığında bu becersini geliştirmeye özen gösterir.Ben de beceri diye adlandırdığım bu huyumu hayatıma iyice işledim ve olumlu tepkiler aldığım zaman, başkalarına da yararlı olduğumu hissettim. İnanın terapi gibi geliyor.

Hayatımızdaki rituelleri bir kenara bırakıp bizi sarmasına izin vermez isek neler başarabileceğimizi bizzat gördüm. Başarı da insanın üzerine sıktığı bir parfüm kadar hoş kokuyor.Ve üstelik bu parfümü satın almanıza da hiç gerek yok. Yaratıcılığınızı kullanıp bu başarı parfümünü oluşturmak tamamen kendi elinizde...



2 yorum:

Bugday Tanesi dedi ki...

Umarım ki yazzılarımı hala zevkle takip ediyorsunuz.Sizden yorumlarınızı göndermenizi bekliyorum.Sevgiyle kalınnnn...

Adsız dedi ki...

"canım benim yüregine sağlık; inan en az senin kadar güzel yazdıkların. zevkle okudum devamını bekliyorum.ss."
NURAY